Gruppe af Hjemmeværnssoldater står i ring til briefing under Uddannelsesugen i Marinehjemmeværnet.

Hjemmeværnets ledelse var til stede i løbet af ugen. Jens H. Garly udtrykte stor tilfredshed med arrangementets organisation og roste de frivilliges engagement samt den positive atmosfære.

På trods af fraværet af to skibe med dæksgaster var omkring 70 personer til stede ved morgenmønstringen. Ugen bød på uddannelse for knap 200 kursister fordelt på 22 forskellige kurser. Derudover var der fællesskabsarrangementer om aftenen for deltagernes familier og venner.


På trods af, at vejret ikke altid har været med os, så har uddannelsesugen været gennemført med tilfredsstillende resultater. Teamet bag uddannelsesugen har arbejdet i døgndrift for at tage sig af de udfordringer, der har været, også da meteorologerne varslede en 100-års hændelse under kammeratskabsaftenen.

 

Den 30. uddannelsesuge er nu slut, og i dag er det hjemmeværnsskolen, der er hovedaktør. Det har dog ikke altid været sådan. For mere end 30 år siden blev uddannelsesugen arrangeret udelukkende af frivillige. Senere blev distrikterne involveret og skiftedes til at lede arrangementet. I år har hjemmeværnsskolen haft førertrøjen. På trods af hjemmeværnsskolens ledelse i dag, har de frivillige fortsat spillet en central rolle i uddannelsesugen, hvilket ikke har ændret sig gennem årene.  

 

Besøg af Marinehjemmeværnets Fastansatte Stab

 

Marinehjemmeværnet oplevede i dag et spændende besøg fra deres fastansatte personale under den årlige uddannelsesuge. Besøget var særligt bemærkelsesværdigt grundet de seneste udskiftninger i Marinehjemmeværnets faste stab, hvilket betød, at flere af de deltagende aldrig tidligere havde oplevet uddannelsesugen eller besøgt Slipshavn.

 

For at sikre, at de nye medarbejdere blev godt integreret og forstod den vigtige rolle, uddannelsesugen spiller, blev de givet en omfattende rundvisning og orientering om både Slipshavn og selve uddannelsesugen. Dette initiativ var afgørende for at skabe en dybere forståelse for det arbejde, der udføres, samt det betydelige frivillige engagement, der ligger bag.

 

En væsentlig del af orienteringen fokuserede på det frivillige aspekt af Marinehjemmeværnets arbejde. Det blev tydeliggjort, hvorledes de frivillige bidrager med tid og indsats for at sikre en effektiv og vellykket afvikling af uddannelsesugen. Denne forståelse er essentiel for at kunne værdsætte og støtte de frivillige, der udgør rygraden i mange af Marinehjemmeværnets aktiviteter.

 

Marinehjemmeværnets Chef, KD Henrik Holck, deltog ikke sammen med sin stab, men var på Slipshavn to gange, hvor han havde mulighed for at snakke med mange frivillige. Henrik Holck deltog også på den sidste kammeratskabsaften, hvor han talte om det frivillige engagement, som er en meget vigtig del af uddannelsesugen.

 

Denne uges aktiviteter har ikke kun styrket sammenholdet blandt Marinehjemmeværnets faste stab, men har også fremhævet den uvurderlige indsats fra de mange frivillige, der gør uddannelsesugen mulig og succesfuld.

 

HJV ledelsens Besøg og Tilfredshed

 

Hjemmeværnets ledelse var til stede i løbet af ugen. Jens H. Garly udtrykte stor tilfredshed med arrangementets organisation og roste de frivilliges engagement samt den positive atmosfære, der bidrog til en lærerig uge. Han fremhævede, at besøget gav værdifuld indsigt i både udfordringerne og succeserne forbundet med planlægning og gennemførelse af et sådant stort arrangement.

 

Den kommitterede for Hjemmeværnet, Hans Andersen, var også til stede og lyttede opmærksomt til de udfordringer, der følger med at arrangere en så omfattende begivenhed. Hans Andersen bemærkede den enorme indsats fra de frivillige og udtrykte sin anerkendelse for deres arbejde. Under en rundvisning på Marinehjemmeværnsskolen blev han præsenteret for de fysiske udfordringer, som faciliteterne står over for.

 

Uddannelsesugens motto:


"Husk, glem ikke at være glad"

 

Uddannelsesugen er en tid fyldt med aktiviteter, læring og sammenhold. Men det er også en tid, hvor ressourcerne kan være knappe, og hvor vejret ikke altid er med os. Disse udfordringer kan nogle gange påvirke humøret og tålmodigheden hos både deltagere og arrangører. Derfor er uddannelsesugens motto: Husk, glem ikke at være glad, så vigtigt at huske på.

 

Når vi står over for trange kår og uforudsigeligt vejr, kan det være let at lade små irritationer få overtaget. En kort lunte kan hurtigt opstå, og det kan påvirke både samarbejdet og oplevelsen for alle involverede. Men ved at minde os selv og hinanden om at bevare glæden, gør man uddannelsesugen og mange andre ting meget lettere og mere fornøjelig for alle.

 

Glæde og positivitet har en smittende effekt. Når én person vælger at fokusere på de gode ting og møder udfordringer med et smil, kan det inspirere andre til at gøre det samme. Det skaber en atmosfære af fællesskab og samarbejde, hvor vi sammen kan overvinde de udfordringer, vi møder.