Gummibåd ved hvervearrangement med Marinehjemmeværnet "Åbent Hav"

To af de nysgerrige besøgende ved rekrutteringsarrangement "Åbent Hav" er iklædt overlevelsesdragt og får en tur i Marinehjemmeværnets gummibåd (foto: Jonas Vandall)

Er det spændende at være i Marinehjemmeværnet? Det er der vist ikke nogen tvivl om! Over 180 interesserede fik en positiv oplevelse, da de i den forgangne weekend deltog i rekrutteringsarrangementet ”Åbent Hav” hos Marinehjemmeværnet over hele Fyn. Arrangementet havde en gennemgående lokal forankring, og det skabte styrken i konceptet.

 

”Det blev en fantastisk god dag for alle, og vi fra Hjemmeværnskommandoen vil gerne takke de mange frivillige i Marinehjemmeværnet på Fyn, som gjorde denne weekend til en succes,” siger Sanne Vendeltorp-Pommer, der er chef for Hjemmeværnskommandoens Informations- og Rekrutteringsafdeling.

 

Alle deltog aktivt

Fra Svendborg, Faaborg, Middelfart, Kerteminde og Nyborg stævnede Marinehjemmeværnet ud på i alt 20 sejladser med grå fartøjer og gummibåde med interesserede danskere ombord. I det strålende solskinsvejr blev det en stor oplevelse med masser af glade smil og snak.

 

 

Weekenden blev således et kig ind i livet til søs for de mange deltagere. De engagerede frivillige marinehjemmeværnssoldater på land og til vands sørgede for, at ”Åbent Hav” forløb planmæssigt. Deltagerne fik en spændende og unik oplevelse og fik svar på deres mange spørgsmål om, hvad en aktiv fritid i Marinehjemmeværnet kan give af gode oplevelser, stærkt kammeratskab og stor samfundsnytte.

 

Interesse på højeste niveau

Den Kommitterede for Hjemmeværnet, folketingsmedlem Hans Andersen, og den kommende chef for Hjemmeværnskommandoens Ressourcedivision, Kim Villum Guldbech, besøgte også arrangementet. Også Fyns to distriktsudvalg deltog, nemlig distriktsudvalgsformand Gert Rasmussen fra Fyn Nord og distriktsudvalgsmedlem Ole Gilberg fra Fyn Syd. Det er jo distriktsudvalgene, der til syvende og sidst tager stilling til, hvilke ansøgere der kan godkendes til at blive optaget som nye hjemmeværnssoldater.

Gummibåd fra Marinehjemmeværnet ved rekrutteringsarrangement "Åbent Hav"

Gummibåd fra Marinehjemmeværnet sejler i forbindelse med rekrutteringsarrangement "Åbent Hav" den 25. august 2024. (foto: Jonas Vandall)

 

Forventer mange samtaler

Af de knap 200 interesserede besøgende forventes det, at mindst 60-70 kommer til orienteringssamtale. Så forhåbentlig kommer der en god tilgang til den fynske del af Marinehjemmeværnet.

 

Den Kommitterede for Hjemmeværnet Hans Andersen

Den Kommitterede for Hjemmeværnet Hans Andersen ved rekrutteringsarrangement "Åbent Hav" på Fyn 25. august 2024. Foto: Jonas Vandall

 

Målrettet rekruttering vil fortsætte

De målrettede rekrutteringsprojekter, som har været gennemført med både Marinehjemmeværnet og Flyverhjemmeværnet, har klart vist, at den målrettede tilgang giver effekt. Et grundigt forarbejde og engagement blandt frivillige hjemmeværnssoldater, de lokale underafdelinger og distriktsudvalg er med til at køre succesen i mål. Næste år bliver det Hærhjemmeværnets tur til at gennemføre målrettede rekrutteringsforløb. Alt sammen har det formål, at vi skal være mange flere aktive soldater i Hjemmeværnet – Danmarks Frivillige Styrke.